Huvudvärken tog över

Idag har det varit en riktigt skit dag måste jag säga. Inget speciellt dåligt har hänt. Men en konstant huvudvärk har suttit och retat mig. 
I skolan gick det sådär, blev frustrerad på sumo-brottar bilderna vi fått som uppgift att göra. De ville inte samarbeta med mig idag, jäkla sumos...
Efter skolan bestämde jag mig att gå hem istället för att åka tunnelbanan. Det var fint väder, solen sken och luften var frisk. 
Det piggade upp mig ialf och genast blev jag på bättre humör!
Sen då jag kom hem kändes det som om huvet skulle spränga så jag slängde mig i sängen och råkade somna, i två timmar!
Senare på kvällen skypade jag med pappa för han skulle beställa flygbiljetter åt mig ;) Wohoo en mini semester i oktober blir det!
Har ett bra serie tips - Empire
Har precis börjat kolla den och får inte nog.
Gjorde lite yoga stretching för en timme sen, känner mig stel i nacken och jag tror det är därför jag har huvudvärk. Men det hjälpte inte så mycket.
Nåja. Ska försöka sova nu och hoppas på en bättre dag imorgon!

Good night peeps!


Matilda & Heikki Rahja

 
 
 
 
 
Min allra första vän på jorden gifte sig med sin andra hälft denna sommar!
Här är någrar bilder jag tog den dagen. 
Det var så vackert och trevligt! :)
Friend - sommar

Photoshop är en jävligt stor värld

 
 
 
 
Nämen oj oj oj!
Jag orkade ta mig hit idag igen.
 
Vi lär oss något nytt i skolan varje dag. Eller rättare sagt mycket nytt! Jag känner att jag skulle vilja berätta och lära er också om allt nytt och intressant som jag lär mig.
Men de e så mycket så jag vet inte hur jag skulle ha tid eller hur jag äns skulle göra det. Men kanske en dag i framtiden är det just det min blogg kommer handla om!?
Idag lärde vi oss att använda en scanner för att scanna in negativ och dia film och göra de rätta inställningarna för det systemet.
Vi jobbar mest i Photoshop och lär oss att printa ut bilder i rätt format och det ska se precis lika ut på pappret som på skärmen på datorn.
Det låter enkelt för kanske någon som förr suttit hemma och pysslat i photoshop och printat ut bilder på sin printer där hemma. Photoshop är verkligen en jävligt stor värld och man kan inte lära sig allt i det på bara några år.
Om jag minns rätt så sade en av mina lärare att han som grundade Photoshop kan inte äns hela systemet själv heller. Det kommer så mycket nya uppdateringar hela tiden.
 
Men det vi lär oss är hela grunden så vi ska förstå varför man gör saker på vissa vis och varför det inte alltid funkar som man vill. Vad som är rätt och vad som är fel. Vilken färgton, kontrasthet eller ljus är den rätta. Sen slängs det in lite matematik också.
 
Det första vi började med var att lära oss svart och vit punkt som vi hållit på att nöta oss sönder på så att vi ska lära oss det ordentligt.
Detta som jag nu skriver om är lite av det som vi pratat om just nu. Senare kommer det komma mera nya saker som vi ska lära oss.
 
Nu är jag väldigt trött och det känns som om jag sitter här och råddar. Men jag hoppas ni fick en liten uppfattning om vad vi gör i skolan. Imorgon börjar vi med något nytt igen så det ser jag framemot.
God natt, peace!
B&W - Photoshop