Photoshop är en jävligt stor värld

 
 
 
 
Nämen oj oj oj!
Jag orkade ta mig hit idag igen.
 
Vi lär oss något nytt i skolan varje dag. Eller rättare sagt mycket nytt! Jag känner att jag skulle vilja berätta och lära er också om allt nytt och intressant som jag lär mig.
Men de e så mycket så jag vet inte hur jag skulle ha tid eller hur jag äns skulle göra det. Men kanske en dag i framtiden är det just det min blogg kommer handla om!?
Idag lärde vi oss att använda en scanner för att scanna in negativ och dia film och göra de rätta inställningarna för det systemet.
Vi jobbar mest i Photoshop och lär oss att printa ut bilder i rätt format och det ska se precis lika ut på pappret som på skärmen på datorn.
Det låter enkelt för kanske någon som förr suttit hemma och pysslat i photoshop och printat ut bilder på sin printer där hemma. Photoshop är verkligen en jävligt stor värld och man kan inte lära sig allt i det på bara några år.
Om jag minns rätt så sade en av mina lärare att han som grundade Photoshop kan inte äns hela systemet själv heller. Det kommer så mycket nya uppdateringar hela tiden.
 
Men det vi lär oss är hela grunden så vi ska förstå varför man gör saker på vissa vis och varför det inte alltid funkar som man vill. Vad som är rätt och vad som är fel. Vilken färgton, kontrasthet eller ljus är den rätta. Sen slängs det in lite matematik också.
 
Det första vi började med var att lära oss svart och vit punkt som vi hållit på att nöta oss sönder på så att vi ska lära oss det ordentligt.
Detta som jag nu skriver om är lite av det som vi pratat om just nu. Senare kommer det komma mera nya saker som vi ska lära oss.
 
Nu är jag väldigt trött och det känns som om jag sitter här och råddar. Men jag hoppas ni fick en liten uppfattning om vad vi gör i skolan. Imorgon börjar vi med något nytt igen så det ser jag framemot.
God natt, peace!
B&W - Photoshop